Schrijftrainingen

Rapporten schrijven, schrijven voor het web, zakelijke correspondentie, informatiefolders ... leer lezergericht schrijven.

Hoe zet je ’t op papier?

Vind je ’t lastig om iets op te schrijven? Iets opschrijven is tenslotte wat anders dan iets vertellen. Je bent er meestal niet bij als de ontvanger je tekst leest. Bij Taalpartners kun je leren om heldere teksten te schrijven.

De lezer centraal

Je begint bij je lezer. Wie is je lezer? Stel hem centraal in je teksten en verplaats je in zijn belevingswereld en behoefte. Je bereikt je lezer als je hem begrijpt en dat laat zien in je teksten. Maak indruk bij je lezer met een duidelijke, vlotte tekst die raakt.

Prettig leesbaar

Schrijven kost tijd. Maar lezen ook. Maak je teksten niet langer en lastiger dan nodig is. Zorg voor structuur in je tekst. Schrijf bondig en compleet. Dan kan de lezer je tekst ‘scannen’ en de kern van de boodschap snel begrijpen.

Gewonemensentaal

De lezer heeft geen boodschap aan wollige zinnen en veel omhaal. Kies voor ‘gewonemensentaal’. Lekker duidelijk en prettig leesbaar. Dat wil je lezer. Bovendien begrijpt je lezer de boodschap dan sneller en beter. Dat voorkomt vragen om toelichting, misverstanden, irritaties en verkeerde verwachtingen. Een bondige tekst bespaart tijd en moeite.

Voorbeelden van onderwerpen in een schrijftraining:

Workshop?

Een training is te lang? Kies dan voor een workshop. Natuurlijk ook maatwerk.

Neem contact op voor de mogelijkheden.