Communicatie- trainigen

Wel eens in Frankrijk met pech gestaan? Je weet wat er aan de hand is, maar… hoe leg je ‘t uit aan de monteur? Hard Nederlands praten, heeft geen zin. Enkele Franse woordjes - snel opgezocht op je mobiel - doen wonderen. De monteur begrijpt je; hij verhelpt het probleem.

Bereik je doel

In een communicatietraining leer je hoe je rekening houdt met je gesprekspartner. In een training Communicatiestijlen leer je meer over je eigen stijl en die van anderen. In een training Communiceren in eenvoudig Nederlands leer je om eenvoudig Nederlands te gebruiken.Training communicatiestijlen

Communicatiestijlen zijn als talen. Communiceer je met iemand die een andere ‘taal’ spreekt en kies je ‘verkeerde’ woorden of tref je de ‘verkeerde toon’? Dan ontstaan er vaak misverstanden, irritaties, onbegrip of gekwetste gevoelens.

Hekenbaar?

Iedereen heeft zijn eigen voorkeursstijl. De een houdt meer van details, de ander wil alleen de hoofdlijnen; de een is direct, de ander indirect; de een formeel en de ander informeel.

Wil je succesvol, prettig, harmonieus en helder communiceren met klanten, relaties en collega’s? Hanteer hun communicatiestijl en krijg de reactie die je wilt.

Wat leer je in een training communicatiestijlen?

De taal van je gesprekspartner spreken. Wanneer je die spreekt:

Training communiceren in eenvoudig Nederlands

Heb je in je werk te maken met mensen die het Nederlands niet goed beheersen? Dan kan een gesprek veel tijd en irritatie kosten. Aan beide kanten. Je gesprekspartner voelt zich niet begrepen en jij ook niet.

Veel moeite

Je doet moeite om de boodschap over te brengen of een vraag te beantwoorden en voelt dat de ander je niet kan volgen. Of je merkt het niet, en in de loop van het gesprek blijkt dat je het over heel iets anders hebt dan je gesprekspartner.

Makkelijk Nederlands

Vind je makkelijk Nederlands moeilijk? Het taalniveau van je gesprekspartner kun je niet veranderen. Wel kun je communiceren op zijn niveau. Maak een vertaalslag. Verwoord een moeilijke boodschap in eenvoudige taal. Kies makkelijkere woorden, gebruik synoniemen en maak je zinnen korter. Spreek verstaanbaar en begrijpelijk.

Wat leer je in een training communiceren in eenvoudig Nederlands?

Neem contact op en ontdek wat Taalpartners voor je kan betekenen. Ook als je een andere communicatietraining in gedachten hebt. Of als je een combinatie wilt maken met een schrijftraining. Elke training kan bovendien worden aangevuld met coaching.